Steike god biff på ein enkel måte
Slik gjer du det
Biff av grasfôra kastratukse steikt på ein enkel og grei måte.
- Steike ein god biff
- Legg biffen i romtemperatur i god tid før tilberedning, minst 1 time før.
- Salte og pepre biffen på begge sider.
-
Ha god varme på steikepanna, og ha i litt rapsolje og smør.
Smøret skal bli nøttebrunt, då er panna ca 125°C.
-
Legg biffen (2-3cm tjukk) i panna og steik det ca. 1 min på kvar side.
Skal ein steike biff til mange, og vil vere en del av selskapet sjølv; førehandsteik biffane slik, og legg dei i steikeovnen på 55°C. Då kan dei stå der alt i frå 30 minutt til 3 timar. Dette sikrar eit godt resultat kvar gong.
- La biffen kvile i ca. 5 minutt for at kjøtet og kjøtsafta skal stabilisere seg inni kjøtet, slik det ikkje sprett ut med ein gong ein åpnar filén.
-
Nils-Henning Nesje
Bondelagskokk
Bondelagskokk og drivar av Mat med Hjartet.