Uksehalesuppe
Ingrediensar
Kraft
- 6-8 stk Uksehalar i bitar
- 1 stk Heil kvitlauk, delt i to
- 1 stk Lauk i biter
- 1 stk Raud chili, delt på langs
- 1 stk Gulrot i bitar
- 1 stk Stangselleri i bitar
- Vatn
- Kjøtet fra uksehalane, i små bitar
- 1 pk Grøne erter
- 1 stk Gulrot, i små bitar
- 1 stk Stangselleri, i små bitar
- 1 stk Purrelauk, i små bitar
- 1 stk Nepe, i små bitar
- 4 stk Poteter, i små bitar
- 1 stk Lauk, i små bitar
Oppskrift
Uksehalesuppe - ein eksklusiv klassikar med MYKJE smak.
- Kraft
- Legg alle ingrediensane i ei stor kasserolle og la det koke varsamt i tre timar. Skum av no og då.
- Sil krafta. Ta vare på uksehalane og plukk av kjøtet, og skjer i bitar.
- Suppe
- Kok opp krafta og tilsett grønsakene, dei grøne grønsakene heilt til slutt. La det koke til grønsakene er møre.
- Tilsett uksehalekjøtet og smak til med salt og pepper. Server i suppeskåler.
-
Nils-Henning Nesje
Bondelagskokk
Bondelagskokk og drivar av Mat med Hjartet.