Peppersteik med peppersaus og tilbehør

IMG 1692
  • IMG 1745-Mindor
    Mindor Klauset
    Klippfiskakademiet

    Dagleg leiar ved Klippfiskakademiet i Ålesund. Også kjend frå Mat med Mindor i NRK Møre og Romsdal.

Ingrediensar
Kjøt
  • 200 g Biff (pr. pers.)
  • Salt og pepper
Romanesco og blomkål
  • 1 stk Romanesco
  • 1 stk Blomkål
  • Smør og rapsolje
  • Salt og pepper
Bakte cherrytomater
  • Cherrytomatar
  • Kvitløksfedd
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
Hasselbackpotet
  • 4 stk Poteter (jamnstore)
  • Smør
  • Salt og pepper
Peppersaus
  • ½ stk Lauk
  • 1 stk Paprike
  • 1 stk Chili
  • 3 stk Sjampinjongar
  • Rapsolje
  • Grovmalt pepper
  • 1 dl Raudvin
  • 2 dl Fløyte
  • 2 dl Uksekraft
  • 1- 2 ss Maizenna
  • Salt
  • Smør
  • Raudvinseddik
  • Cayenne
  • Sitron
Oppskrift
Kjøt
Romtemperert kjøt kuttast i 200g biffar, saltast lett og krydrast med rikeleg grovmalt pepper.
Brunast godt på begge sider ved middels i steikepanne med både rapsolje og smør ved høg varme.
Steikast ferdig i panna ved litt lavere temperatur eller ettersteikast i ovn ved 55°C.
Tilbehør
Romanesco og blomkål:
1 romanesco og 1 blomkål delast i små bukettar og steikast i smør og rapsolje ved litt høg varme til dei får litt farge, men fortsatt sprø. Tilsett salt og pepper.
Bakte cherrytomater:
Stilken klippast slik at tre og tre tomatar heng saman. Settast i ei ildfast form med knuste kvitløksfedd, salt, pepper og litt olivenolje i bunn, og bakast i ovn på 160°C i ca. 20 minutt.
Hasselbackpotet:
4 jamnstore poteter skrellast og kuttast nesten igjennom i 3 mm tjukke skiver. Penslast med smør, saltast og peprast, og bakast i ovn på 180°C i ca. 45 minutt. Penslast ofte med det smelta smøret under baketida.
Peppersaus
1/2 lauk, 1 paprika, 1 chili, 3 sjampinjongar, og grovmalt pepper finkuttast og fresast i rapsolje i ei kasserolle.
Tilsett 1 dl raudvin og kok til vinen nesten er vekk.
Hell på 2 dl uksekraft og 2 dl fløyte. Kok i minimum 10 minutt.
Jamn sausen til ynskja tjukkelse med (ca. 1-2 ss) maizenna utrøyrt i kaldt vatn. Kok opp sausen mellom kver gang maizenna tilsettast for å kontrollere tjukkelsen.
Smak til med raudvinseddik, salt, pepper, cayenne, sitron og litt smør. Kanskje nokon korn med sukker?
  • IMG 1745-Mindor
    Mindor Klauset
    Klippfiskakademiet

    Dagleg leiar ved Klippfiskakademiet i Ålesund. Også kjend frå Mat med Mindor i NRK Møre og Romsdal.