Biff med lauk
Ingrediensar
- 150-200 gr Biff (pr pers.)
- ½ stk Lauk (pr pers.)
- Smør
Oppskrift
-
La biffane ligge i romtemperatur dei siste timane før tilberedning. Legg du kaldt kjøt i ei varm steikepanne bidreg dette til å kjøle ned panna, og biffen blir kokt istadenfor steikt. Best resultat får du ved å bruke ei jernpanne da desse held (og tåle) varmen betre.
Eit lite tips for mør biff:
Dess nærare du kjem «best før» datostemplinga på kjøtet, dess mørare er biffen. - For medium steikt biff: Steikast i godt med smør/margarin på høg varme. Ikkje legg for mykje kjøt i panna om gongen (maks. 3 biffar).
- Når det piplar væske opp på den rå sida av kjøtet snu du dei. Biffane er medium steikt når det piplar væske opp på den andre sida.
- Krydre med salt og pepper.
-
La kjøtet kvile på tallerkenar imens du tilberedar lauken.
La alltid biffkjøt kvile minst 10 minutt etter steiking.
- Skjer lauk i skiver og steik på middels varme i same panne som du laga biffen. Server med kokte poteter, steikesjy og ovnsbakte rotgrønsaker som f.eks gulrot, pastinakk og persillerot.
-
Nils-Henning Nesje
Bondelagskokk
Bondelagskokk og drivar av Mat med Hjartet.